Spordiarst: harrastussportlased hindavad oma võimekust üle

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna maraton.
Tallinna maraton. Foto: Toomas Huik Postimees

Tervisespordiüritustel on tihti terve rida harrastajaid, kes lähevad sinna kui maailmameistrivõistlustele, tõdes spordiarst Mihkel Mardna.

«Nad võistlevad ei tea milleks, ei tea kellega, ei tea mille pärast ja sageli on nende ettevalmistus ka ebapiisav ühe või teise suusamaratoni või jooksudistantsi läbimiseks,» rääkis Mardna Õhtulehele. 

Kuna sageli on osalejad oma tervislikust seisundist ja füüsilisest ettevalmistusest liiga optimistlikult meelestatud ja võisteldakse hambad ristis, võib seda Mardna sõnul nimetada hoopis enesevaenulikuks tegevuseks.

«Kui inimesed sellest aru ei saa, siis võidaksegi endale mõni terviseprobleem tekitada, kas mingi spordivigastuse või organi süsteemi haigusena,» lisas spordiarst.

Harrastusportlaste puhul on probleemiks tihti ka see, et ei osata endale sobivat spordiala valida - väga paljud enda meelest maratonijooksjad on ülekaalulised ning tervist tapetakse ka näiteks toidulisandeid süües.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles