Seagripp Tallinna saabunud kruiisilaeval pole kinnitust saanud

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaev Emerald Princess.
Kruiisilaev Emerald Princess. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tallinna saabunud kruiisilaeva Emerald Princess pardalviibijatel on diagnoositud küll gripp, kuid pole veel kindel, et tegemist on just A gripi tüve H1N1 ehk nn seagripiga.


Tervisekaitse inspektsiooni büroo juhataja Irina Dontšenko kinnitas Kuku raadiole, et kui laev hommikul Tallinna sadamasse jõudis, käis pardal ka tervisekaitseinspektsiooni


esindaja, nagu sellisel juhul kord ka ette näeb.

«Nad on A-gripi positiivsed, aga praegu ei ole kinnitust, et tegemist on uue nn seagripi haigusjuhtudega,» selgitas Dontšenko.

Laeval on tema sõnul kiirtester, mis võimaldab avastada A või B grippi ning kindlaks on tehtud, et tegu on A gripiga. Gripi tüve kindlaks tegemiseks saab täpsemaid teste teha juba laboris.

Dontšenko sõnul jäi viimane haige tõppe 28. juunil ja nii see inimene kui varem haigestunud hakkasid saama kohe viirusevastast preparaati Tamiflu.

Praeguse seisuga on haiged rohtu võtnud vähemalt kolm päeva ja seega pole nad Dontšenko kinnitusel nakkusohtlikud. Siiski on haiged veel paar päeva oma kajutitesse isoleeritud. Praegu on laevas isoleeritud 17 meeskonnaliiget ja üks reisija.

Dontšenko sõnul desinfitseeriti ka kajuteid ja personal ning laevaarstid on tegutsenud tõhusalt. Terved reisijad võisid vabalt sadamas maale minna.

Kava kohaselt peaks laev kell 13 minema sõitma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles