Haigekassa: me pole visiiditasu tõstmist isegi kaalunud

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstikittel.
Arstikittel. Foto: Liis Treimann

Kuigi täna ilmus meedias väide nagu kaaluks haigekassa eriarsti esmase visiiditasu tõstmist 250 kroonini, kinnitas haigekassa, et seda pole juhatuses isegi mitte arutatud.

Haigekassa pressiesindaja Evelin Koppeli sõnul on sel teemal filosofeeritud, «aga see ei ole mingi konkreetne ettepanek ja kindlasti ei ole see mingi tuleviku variant või reaalne kaalumiskoht».

Koppeli sõnul koguneb haigekassa nõukogu kahe nädala pärast. «Siis esitame variandid, mille vahel võiks kaaluda, aga kindlasti ei kuulu sinna valikute hulka visiiditasu tõstmine,» toonitas ta.

«See [visiiditasu tõstmine - toim] variant on üks võimalus, aga see on kõige tagumine ja enne seda on veel mitmeid variante, mida tuleb kaaluda,» rääkis haigekassa Harju osakonna juhataja Ado Viik.

Viigi kinnitusel on olemas viis-kuus võimalust, mida saaks kasutada enne visiiditasu tõstmist. «Aga ma ei saa neid täna kommenteerida, sest poliitikud pole neid veel ritta pannud ja pole otsuseid langetanud,» lisas ta.  

Praegu maksab üks eriarsti visiit haigekassale 250 krooni, millest patsient tasub 50 krooni, ülejäänu on haigekassa kanda. 50-kroonine visiiditasu on pärit 2002. aastast.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutas, et haigekassa on sunnitud sotsiaalmaksu alalaekumise tõttu oma kulusid kärpima ning ühe võimalusena on kaalutud tõsta eriarsti esmase visiiditasu 50 kroonilt 250 kroonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles