Pereõed saavad suuremad õigused

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Uue perearstide tööjuhendiga antakse pereõele praegusest suuremad õigused ning pikendatakse perearstile pääsemise ooteaega kolmelt päevalt viiele.


Kõige olulisema muudatusena suureneb sotsiaalministeeriumi tervishoiupoliitika juhi Heli Paluste sõnul pereõdede roll ja vastutus, kirjutab meditsiiniuudiste portaal

mu.ee

.

Perearst Anneli Kalle-Talvik on väga selle poolt, sest praegu ei tohi õde tema sõnul ei üksi vastu võtta ega ühtegi dokumenti väljastada. «Ma olen 100 protsenti veendunud, et vähemalt kolmandik Eestis väljastatud korduvretseptidest ja tõenditest on õdede kirjutatud. Aga kõik teevad näo, et see on arstide tehtud töö,» kommenteeris Kalle-Talvik.

Eesti Õdede Liidu pereõdede seltsingu juhi Kätlin Kosula sõnul on läbi ajad, kus õde arstiga kabinetis koos istus ja käsklusi ootas.  Perearsti uuenevasse tööjuhendisse viiakse tema sõnul sisse ka pereõe iseseisva vastuvõtu tundide arv: alates 2010. aastast teeb pereõde iseseisvat vastuvõttu kuni 15 ja alates 2015. aastast 20 tundi nädalas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles