Välisülikooli minevaid tudengeid ähvardab ravikindlustuseta jäämine

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Välismaa ülikoolidesse sisseastuvad noored on hädas haigekassaga, kes keeldub ravikindlustust pikendamast või ei tunnista välisülikoolide tõendeid.

Haigekassa Tallinna klienditeenindus keeldub näiteks õppima suundujale ravikindlustust vormistamast, viidates, et on vaja teistsugust tõendit, kus on täpselt kirjas, kui pikk on õppeperiood, samuti ülikooli täiendavat kinnitust selle kohta, et üliõpilane ka füüsiliselt nende juures õpib, kirjutab Linnaleht.

Haigekassa Tallinna büroo ametnik soovitas üliõpilasele sõita Inglismaale, seal õppima asuda ja püüda ülikoolilt siiski hankida teistsugune, Eesti haigekassale sobiv tõend ning siis hiljem uuesti ravikindlustust taotleda.

Paljudes Euroopa ülikoolides Inglismaal, Portugalis ja mujal algab õppeaasta aga alles septembri lõpus, mis toob noortele inimestele kaasa tervisekindlustuse katkemise vähemalt nädalaks või paariks, kuna haigekassa on nõus kindlustust jätkama alles päevast, mil tudeng koolipinki istub.

Haigekassa juht Hannes Danilov põhjendas tõrkeid sellega, et vahel astuvad noored sisse mitmesse ülikooli ning saavad neist ka vastuvõtmist kinnitavaid tõendeid, kuigi tegelikult nad võib-olla ei hakkagi kuskil õppima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles