Euroopa Liit teeb laste ülekaalulisusega võitlemiseks teabetuuri

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopas on 22 miljonit ülekaalulist last.
Euroopas on 22 miljonit ülekaalulist last. Foto: AP / Scanpix

Euroopa Liidu algatusel läks sel nädalal käima lastele suunatud tervisliku toitumise teabekampaania «Söö, joo ja liigu», mis jõuab oktoobris ka Eesti koolidesse.

Tallinna, Haapsalu, Pärnu, Viljandi ja Tartu koolide lapsed saavad kampaania raames osaleda harivates tegevustes ja mängudes. Teabetuuri ajal on avatud ka veebileht, kus lapsed saavad proovida kätt varandusejahis ja võita spordivahendeid.

Samas on ka nõuandenurgad õpetajatele ja lastevanematele, kust leiab vastuseid küsimustele, kuidas julgustada lapsi rohkem köögivilja sööma, miks on kaltsium lastele oluline ja kuidas motiveerida last regulaarselt sporti tegema.

«Kui vaatame enda ümber ja näeme ülekaaluliste laste rohkust, saab selgeks, et me peame tegutsema kohe,» ütles kampaaniat juhtiv Euroopa põllumajanduse ja maaelu arengu volinik Mariann Fischer Boel, «koolidele puuvilja ja piima jagamise kavad on kaks õiges suunas astutavat sammu ning tervisliku toitumise kampaaniaga viime me sõnumi, et heas vormis on tore olla, otse kooliväravasse.»

Et laste ülekaalulisus on probleem, kinnitab viimane eurobaromeetri uuring, milles kolm neljandikku vastanutest nõustus väitega, et praegu näib olevat rohkem ülekaalulisi lapsi kui viis aastat tagasi. Viimastel andmetel ulatub ülekaaluliste laste arv Euroopas 22 miljonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles