Pevkur: valveapteegid võiksid olla igas maakonnas

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apteeke on suletud nii maal kui linnades
Apteeke on suletud nii maal kui linnades Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Tänasel kohtumisel Eesti Apteekrite Liidu ja Eesti Apteekide Ühingu esindajatega tegi sotsiaalminister Hanno Pevkur ettepaneku luua igasse maakonnakeskusse apteek, mis hakkaks töötama ööpäev läbi.


«Arvestades viimasel ajal üldsuse huvi all olevat käsimüügiravimite kättesaadavuse küsimust, tegingi apteekritele ettepaneku leida võimalused maakonnakeskustesse ööpäev läbi lahti olevate valveapteekide tegemiseks,» ütles Hanno Pevkur.

Maakondlikud valveapteegid laiendaksid tema sõnul inimeste võimalusi vajalike ravimite kättesaamisel, samas saaks küsida apteekri nõu arstimi toime ja mõju kohta.

Kohtumisel räägiti ka käsimüügiravimite viimisest tavapoodidesse. Apteekrid tõid taas välja idee kitsaskohad, nagu näiteks võimalikud ravimitega seotud tervisekahjud, võltsravimite levik, nõustamise puudumine jms.

Apteekrite Liidu ja Apteekide Ühenduse esindajad lubasid esitada oma lahendusvariandid ministri ettepaneku kohta ministeeriumile reedeks, 2. oktoobriks. Praegu tegutseb Eestis ööpäev läbi kolm apteeki, kaks neist Tallinnas ja üks Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles