Pevkur: ministeerium käsimüügiravimite ideed ei toeta

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid.
Ravimid. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul ministeerium konkurentsiameti ettepanekut, et käsimüügiravimeid võiksid peale apteekide müüa ka poed ja muud müügikohad, praegusel kujul ei toeta, teatas

ERR Uudised

.

«Sellele ei ole vastu mitte ainult Apteekrite Liit, vaid minule on saatnud oma arvamuse ka ravimiamet, meie enda ravimipoliitika inimesed. Samamoodi Tartu Ülikooli Rohuteaduse Selts, Eesti Akadeemiline Farmaatsia Selts ja veel palju teisi organisatsioone, kes kõik üldiselt on sellele ideele vastu,» rääkis Pevkur «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus.

Pevkur märkis, et kuna majandusminister on pannud selle teema ka valitsuskabineti päevakorda, siis valitsuskabinet arutab teemat ja kujundab oma seisukoha.

Ministri sõnul halvendaks käsimüügiravimite müük tavapoodides oluliselt apteekide seisu just maapiirkondades. «Selle tulemuseks on võib-olla see, et retseptiravimite kättesaadavus, mis on inimestele veelgi olulisem, võib halveneda. Me peame arvestama asjaoluga, et käsimüügiravim on täpselt samasugune ravim kui retseptiravim, mida tuleb ka käidelda samamoodi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles