SMS-nõu aitab suitsetamisest loobuda

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hea nõuandega SMS aitab suitsetamisest loobujal eesmärgini jõuda.
Hea nõuandega SMS aitab suitsetamisest loobujal eesmärgini jõuda. Foto: Joosep Martinson/Õhtuleht

Uus-Meremaal, Suurbritannias ja Norras tehtud katsed näitasid, et suitsetajate mobiiltelefonidele SMSiga saadetud nõuanded aitavad neil oma kahjulikku harjumust hüljata.

Katsetes osales üle 2600 suitsetaja ja kui neil tekkis loobumisperioodil isu sigarett läita, saatsid nad kindlale numbrile sõnumi sisuga «nälg» ja programm saatis neile automaatselt vastu nõuande, kuidas suitsunäljast jagu saada, vahendas

Reuters

.

Katsetega seotud teadlane Robyn Whittaker Uus-Meremaa Aucklandi ülikoolist ütles, et enamikule inimestest on suitsetamisest loobumine keeruline ja enne kui asi õnnestub, tuleb tavaliselt teha mitu katset. Just seetõttu on oluline pakkuda mitmekülgset tuge.

Uus-Meremaal ja Suurbritannias tehtud katsetes said katsealused tuge vaid SMSide teel, kuid Norras olid kaasatud ka e-kirjad ja spetsiaalne veebileht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles