Viis snäkki, mida võid endale pärastlõunal lubada

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kikerherned.
Kikerherned. Foto: Panther Media/Scanpix

Umbes kella 15 või 16 ajal tekib isu mõne suupiste järgi, et tööpäev edukalt lõpuni viia. Siis on raske ära öelda šokolaadiküpsisest, mis kehale head ei tee. Samas on ka snäkke, mis annavad energiat, kuid ei sisalda ülemäära palju rasva sõi suhkrut.

Väljaanne news.com.au soovitab pärastlõunal näljatunnet peletada järgmiste snäkkidega:

Röstitud kikerherned

20 grammi röstitud kikerherneid annab vähem kui 100 kalorit, samal ajal saab hernestest suurel hulgal proteiini. Kikerherned ei sisalda pea üldse suhkrut ja on maitsvad.

Maisileivake määrdega

Maisileivakesed on toitainete poolest väärtuslikumad kui riisileivad või riisikoogid. Selleks, et krõbe maisileib maitsvam oleks, võib sellele kanda määret.

Leivaviil kodujuustuga

Väherasvane kodujuust või muu säärane salat leivakäärul on toitev ja ka maitsev.

Piimakohv

Piimakohvi ei pea jooma igal pärastlõunal, kuid väike tassitäis on turgutav ja ei tee aeg-ajalt liiga.

Pähklised müslibatoonid

Pähklid on küll toiteväärtuslikud, kuid kui neid pakist sööma hakata, on raske hiljem pidama saada. Kindel kogus tervislikke pähkleid on aga suurepärane pärastlõunane snäkk. Vali müslibatoonid, mis sisaldavad vähem kui kümme grammi suhkrut ja vähemalt viis grammi proteiini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles