Ülemused ei pööra töötajate vaimsele tervisele piisavalt tähelepanu

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööga seotud psühholoogiliste haiguste raviks on Inglismaal kulunud neljandik kogu ravieelarvest.
Tööga seotud psühholoogiliste haiguste raviks on Inglismaal kulunud neljandik kogu ravieelarvest. Foto: Corbis / Scanpix

Briti Tervishoiu Instituut soovitab tööandjatel rohkem tähelepanu pöörata stressi ja ärevuse olukorrale töökollektiivis.


Tervishoiu Instituudi andmetel on suurimaks probleemiks organisatsioonide halvad juhatajad, vahendab BBC.

Selliste lihtsate meetmete nagu positiivse tagasiside, paindliku tööaja lubamine või lisapuhkepäevade andmine boonusena võib olukorda parandada kolmandiku võrra.

Lisaks soovitas Briti Tervishoiu Instituut ettevõtjatele investeerida juhatajate koolitamisse ning töötajate karjäärinõustamisse.

Tööga seotud psühholoogiliste haiguste raviks on Inglismaal kulunud neljandik kogu ravieelarvest - 487 miljardit Eesti krooni (28 miljardit Inglise naela).

«Ei tohi alahinnata töötajale öeldavat «Hästi tehtud!», ent tihtipeale see siiski unustatakse,» seletas tööalase psühholoogia ekspert Lancasteri Ülikooli professor Cary Cooper.

«Ülemused küll ütlevad, kui sa midagi valesti teed, aga mitte seda, kui sa midagi õigesti teed,» lisas ta.

«Inimesed on nii kohusetundlikud, et lähevad tööle isegi siis, kui nad selleks tegelikult kõlblikud pole,» seletas professor Cooper.

Professori sõnu kinnitab hiljuti läbi viidud uuring, mille järgi neljandik Inglismaa töötajaist hindab oma vaimset tervist kas kesiseks või nõrgaks, ent siiski käivad kõik regulaarselt tööl edasi.

Briti Ettevõtjate Liidu esindaja kinnitas, et ettevõtted on töötajate vaimse tervise üheks prioriteediks võtnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles