Ülekaalulised britid saavad vähem palka

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix
Suurbritannias tehtud uuring näitas, et valdav osa rasvunud britte teenib keskmist või alla keskmise jäävat palka.

Suurbritannia keskmist palka, milleks on 20 000 naelsterlingit aastas, teenib alla poole rasvunud brittidest, täpsemalt 46 protsenti, kirjutab BBC News.

Suurem osa tugevalt ülekaalulisi inimesi saab keskmisest tunduvalt väiksemat palka, teenides aastas 10 000-15 000 naela.

Representatiivse valimiga uuringus osales veidi üle kahe tuhande inimese, kellest 53 protsenti hindasid end ülekaaluliseks või rasvunuks. 23 protsenti kehakaaluga hädas olijaist ütles, et liigsed kilod ei lase neil teatud spordialadega (jooksmine, rattasõit ja ujumine) tegeleda ning 14 protsenti tunnistas, et rasvumine segab seksuaalelu.

Lisaks kurtsid vastajad, et ülekaal ei lase neil karjääri teha – näiteks tuleb liigsetest kilodest tingitud haiguste tõttu rohkem töölt puududa või siis peavad kaastöötajad paksemaid inimesi laiskadeks.

Rasvumise problemaatikaga tegeleva heategevusorganisatsiooni Weight Concern liige doktor Ian Campbell ütles uuringu tulemusi kommenteerides, et teiste inimeste eelarvamuste ja meditsiiniliste probleemide tõttu on rasvunud inimestel tõepoolest raskem karjääri teha.

«On tõestatud, et mida vähem sa oma töö üle kontrolli omad, seda rohkem stressis sa oled ning mida vähem sa teenid, seda väiksem on su eeldatav eluiga,» ütles Campbell.

«Kehvemates sotsiaalmajanduslikes tingimustes elavatel inimestel on suurem ülekaaluliseks muutumise risk, kuna neil on oma elukeskkonna üle vähem kontrolli, nad söövad kehvemat toitu ja neil on vähem võimalusi füüsiliseks aktiivsuseks,» lisas ta.

«Eriti praeguse majanduskriisi ajal võib näha, kuidas üha enam inimesi loobub kasulikest, kuid kallitest juur- ja puuviljadest ning tarbib rohkem odavaid rasvaseid poolfabrikaate,» lõpetas Campbell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles