Sotsiaalministeerium: uue gripi vaktsiin tuleb sel aastal

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seagripivastane vaktsineerimine.
Seagripivastane vaktsineerimine. Foto: SCANPIX

Sotsiaalministeeriumi asekantselr Ivi Normet lükkas ümber arstide kriitika, et uue gripi vaktsiini hankimisega venitatakse ja lubas 200 000 doosi vaktsiini sel aastal.

Sotsiaalministeeriumi asekantsler Ivi Normet ütles KUKU raadiole antud intervjuus vastuseks arstide liidu kriitikale, et ministeerium ei ole uue gripi suhtes passiivne.

Normet kinnitas, et plaan on vaktsiini vähemalt riskirühmadele hankida. Ta lisas, et täna ei saa ta vastata, millal vaktsiin kohale jõuab, aga juba järgmisel nädalal annab ministeerium teada, millal esimesed partiid tulevad.

Kindel plaan on vähemalt 200 000 doosi kättesaadavaks teha ja kindlasti jääb vaktsiini hankimine selle aasta sisse.

Normet märkis, et samas on positiivne, et Eesti arstid on veendunud, et vaktsiini tuleb hankida. Näiteks Lätis on arstid selle vastu, et nappe vahendeid uue vaktsiini hankimiseks kasutatakse.

Arstid leiavad täna sotsiaalminister Hanno Pevkurile saadetud avalikus kirjas, et kuna uude grippi haigestumise vastu on olemas tõhusat kaitset pakkuv vaktsiin, näitab selle tellimisega hilinemine kahjuks kas sotsiaalministeeriumi tegevuse ebakompetentsust või hoolimatust rahva tervise suhtes. Arstid soovivad konkreetset vastust küsimusele, mitme nädala jooksul jõuab vaktsiin Eestisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles