Kahe lapse ema: ootan vaktsiini nii laste kui enda tarvis

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seagripp on kohal.
Seagripp on kohal. Illustratsioon: Urmas Nemvalts.

Kahe lasteaias käiva lapse ema Virge Õismäe (37) on erinevatest seagripi ümber keerlevatest juttudest segaduses, kuid leiab, et Eesti riik peaks kiiresti vaktsiini soetama.


«Kui haigus juba ühte kooli jõudnud, siis on asi ikka väga tõsine,» lausub Õismäe. Ta lisab, et inimesed käivad ju lastega reisimas ja võivad haiguse lasteaedagi tuua. «Kujutage ette, milline paanika siis puhkeb!»

Nelja-aastast Martat ja kuueaastast Oskarit kasvatav naine on valmis neid kohe seagripi vastu vaktsineerima, kui selleks võimalus tekib, olgu siis tasuta või raha eest. Ka endale laseks ta süsti ära teha.

«Eestis räägitakse, et paanikaks pole põhjust, aga soomlased on juba paanikas. Ma ei saagi aru, kui hull olukord tegelikult on,» lausub Õismäe. Teiseks ajab teda enda sõnul segadusse asjaolu, et ei tea, kuidas tavaline gripivaktsiin mõjub ja kas siis on inimene seagripile veelgi vastuvõtlikum, sest jutte liigub igasuguseid.

«Kui haigus käes, kas nad siis seda ikka ravida oskavad ja kas selleks rohtu jagub?» esitab naine veel ühe mureliku küsimuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles