Viiruste tõttu haigestumine kasvas möödunud nädalal tublisti

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Möödunud nädalal pöördus arstide poole ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu 6271 haigestunut ehk üle 60 protsendi rohkem kui sellele eelnenud nädalal, selgus tervisekaitse andmetest.

Haigestumise tõusu täheldati kõikides maakondades, välja arvatud Raplamaal. Teistest enam kasvas haigestunute arv Jõgevamaal, Põlvamaal, Võrumaal ja Viljandimaal.

Vanusrühmade järgi oli haigestunuid enam kuni 15 aastaste laste hulgas.

Kasvas ka gripitaolistesse haigustesse haigestumine. Tervisekaitseinspektsiooni teatel võib grippi haigestumise intensiivsust Eestis praegu hinnata keskmiseks ja haigestunute hulk vastab gripihooaja tavapärasele tõusule. 

Gripitaolistest haigestumistest olid kolmandikul juhtudest haigustekitajaks gripiviirused, neist domineerib Eestis pandeemiline A(H1N1) gripiviirus (29,4 protsenti), lisaks ringleb B-gripiviirus (7,2 protsenti) ning gripiviiruse H3N2 alltüüp. Ülejäänud ligi 70 protsendil oli haigestumine seotud muude respiratoorseid viirusnakkusi põhjustavate viirustega: paragripi- ja adenoviirustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles