Valitsus andis seagripivaktsiini ostmiseks 20 miljonit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalministri sõnul tuleb otsus seagripi vastu vaktsineerimiseks teha ikka inimesel endal.
Sotsiaalministri sõnul tuleb otsus seagripi vastu vaktsineerimiseks teha ikka inimesel endal. Foto: Liis Treimann

Valitsus otsustas täna eraldada reservist sotsiaalministeeriumile 20 miljonit krooni uue gripi A/H1N1 ehk seagripi vastase vaktsiini ostmiseks.


Sotsiaalministeeriumi teatel maksab üks doos vaktsiini 100-150 krooni, mis tähendab, et eraldatud raha eest saaks heal juhul osta 200 000, halvemal 133 333 doosi.

Vaktsineerimisega alustatakse järgmise kuu keskpaigas, on ministeerium varem lubanud. Vaktsineeritavate hulka kuuluvad rasedad, lapsed, tervishoiutöötajad ja kroonilised haiged.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur ütles eile Postimehele, et vaktsineerimine on vabatahtlik ja inimesel tuleb selle üle kõike plusse ja miinuseid arvesse võttes ise otsustada.

Tervisekaitse värsketel andmetel on grippi haigestumine viimasel nädalal suurenenud, kuid midagi ebatavalist antud hooaega arvestades selles pole. 

Praegu ringlevatest gripiviirustest domineerib siiski pandeemiline A/H1N1 viirus - gripitaolistest haigestumistest on antud viirus põhjustanud 29,4 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles