Patsient: perearstidelt ootaks rohkem empaatiat

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Töötav pensionär Aasa Lepik ütles, et olukorras, kus kõigil raske, ootaks ta perearstidelt rohkem empaatiat ja mitte raha juurde küsimist.

«Alles oli jutt, et perearstid võtavad aasta lõpul miljoneid dividendideks, nüüd tahavad nad aga veel ka visiiditasu küsida,» pahandas Lepik. «Rahastamist on vähendatud igal elualal ja mõnel pool rohkemgi kui meditsiinis, paljud on hoopis töö kaotanud ja kõik peavad hakkama saama,» lisas ta.

Patsiendi sõnul on perearstieenus alla käinud: kodukülastusi ei tehta ja järjekorrad vastuvõtule pikad. Hoopis kvaliteeti tuleks tema hinnangul tõsta ja selleks pole ilmtingimata raha juurde tarvis.

Teiseks tahaks Lepik teada, kuhu tema pealt haigekassast makstav pearaha täpselt kulub ja miks sellest ei jätku. «Kui mõnel perearstil nii palju üle jääb, ju siis jätkub ja jääb ülegi. Miks teistel ei jätku?» küsis ta.

«Kui ikka süsteem on nii läbipaistmatu, siis ei maksaks lahmida ja raha huupi juurde küsida. Rohkem võiks olla empaatiat,» lausus naine, kes nii enda kui oma tütre pärast palju arstikabinettide uksi kulutanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles