Aro: seagrippi surnud poisil võis olla ka muid haigusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seagripp.
Seagripp. Foto: SCANPIX

Tervisekaitseinspektsioonijuht Tiiu Aro kinnitas Kuku raadio «Äratajale» antud intervjuus, et seagripi tagajärjel surnud poisil võis olla ka muid haigusi.


Spetsialistid uurivad Aro sõnul praegu asja ja eile õhtuks polnud veel üksikasjade kohta piisavalt informatsiooni.

Eelmisel reedel tõusis 13-aastasel Harjumaa poisil kõrge palavik ning kuna laupäeval muutus lapse seisund veel halvemaks, kutsuti talle kiirabi, kes tegi palavikku alandavat ravi. Sellest polnud aga abi ja pühapäeval viis kiirabi poisi haiglasse.

Kui poiss Tallinna lastehaigla intensiivraviosakonda jõudis, oli tema seisund Postimehe andmetel väga raske. Kohe tilgutite alla pandud last vaevas lisaks väga kõrgele palavikule ka verine köha.

Paraku ei õnnestunud arstidel tema elu päästa ja ööl vastu esmaspäeva suri jalgpalli armastanud poiss uue gripi tüsistustesse.

Millesse täpsemalt ja millise haiguse sümptom oli verine köha, vajab veel selgitamist.

Tiiu Aro sõnul näitab maailmakogumus, et erakordselt tigeda tapjaviirusega, nagu kevadel ennustati, tegemist ei ole, kuid üksikud juhtumid on kindlasti pere jaoks traagika.

Aro märkis, et kolmandik nakatunutest ongi kuni 15-aastased teismelised, kuna noored on tundlikumad ja põevad ülemiste hingamisteede haigust raskemalt kui vanemad inimesed.

Ta avaldas lootust, et kahe nädala pärast hakkab gripihooaja esimene laine lõppema, ja teine laine võib tulla veebruaris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles