Lastehaiglas on ravil viis gripihaiget

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lastehaigla.
Tallinna lastehaigla. Foto: Peeter Langovits

Tallinna lastehaiglas oli täna kella 13 seisuga ravil gripi ja/või selle tüsistuste tõttu 5 last.

Lastehaigla infektsioonikontrolli arst doktor Kaie Pruunsild ütles Postimees.ee'le, et levinud arusaama järgi ohustab viirus lapsi enam seetõttu, et neil ei ole sellega varasemat kokkupuudet ja nende immuunsüsteem on välja kujunemata. Nimelt arvatakse, et vanematel inimestel võib gripi vanemate tüvede vastu olla tekkinud osaline immuunsus.

Samuti on koolilastel omavahel tihe kontakt, neil võivad olla ebapiisavad isikliku hügieeni harjumused.

Ka pandeemilise gripi juhises on ära toodud gripitüsistuste riskirühmad, kuhu kuuluvad kõik alla 5-aastased lapsed.

Samuti on enam ohustatud need lapsed, kes põevad mitmesuguseid kroonilisi haigusi, eriti kroonilisi hingamisteede- või südamehaigusi (näiteks kaasasündinud südamerikked, astma, tsüstiline fibroos, bronhopulmonaalne düsplaasia, bronhiektaasiad). Riskirühma kuuluvad ka kaasasündinud immuunpuudulikkusega lapsed ja immuunsüsteemi pärssivat ravi saavad lapsed, aga ka pahaloomulisi kasvajaid põdevad või autoimmuunsete haigustega lapsed. Ohtu kujutavad ka diabeet ja teised ainevahetushaigused, närvisüsteemi patoloogiad (lihasnõrkuse või halvatusega kulgevad haigused).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles