Viirused kimbutasid möödunud nädalal pea 10 000 Eesti elanikku

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalal vähenes uuede grippi haigestunute osakaal võrreldes ülemöödunud nädalaga 10 protsendi võrra.
Eelmisel nädalal vähenes uuede grippi haigestunute osakaal võrreldes ülemöödunud nädalaga 10 protsendi võrra. Foto: Egert Kamenik

Läinud nädalal ehk perioodil 16. – 22. novembrini pöördus arstide poole ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu 9934 haigestunut. Seda on 61 protsendi võrra enam kui sellele eelnenud nädalal.


Tervisekaitse andmetel kasvas haigestumine kõikides maakondades, teistest enam aga Hiiumaal, Järvamaal, Pärnumaal, Lääne-Virumaal ning Narvas. Jõgevamaal, Põlvamaal, Võrumaal ja Viljandimaal, kus nädal varem oli haigestumiste arvu juurde kasv väga kiire, on see nüüdseks peatumas. 

Grippi ja gripitaolisi haigestumisi registreeriti sentinelseire andmetel pea 680-l korral. Viirustest domineerib Eestis uus gripp A(H1N1), lisaks ringleb hooajalist A-gripiviirust ja B-gripiviirust.  30-protsendil juhtudest on gripitaolised haigestumised seotud muude respiratoorseid viirusnakkusi põhjustavate viirustega, näiteks  paragripi- ja adenoviirus.

Uue gripi kahtlusega analüüse jõudis nädala jooksul Tervisekaitseinspektsiooni nakkushaiguste laborisse 250, neist 60 olid positiivsed. 

Grippi haigestumuse intensiivsust Eestis võib Tervisekaitse hinnangul nüüd juba nimetada kõrgeks ja selle geograafilist levikut laialdaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles