Kumb on parem personaaltreener – koer või inimene?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kumb on parem personaaltreener – koer või inimene?
Kumb on parem personaaltreener – koer või inimene? Foto: AFP / Scanpix

Personaaltreener on parim valik nende jaoks, kes tahavad end vormis hoida, kuid kellel võib tahtejõudu ja motivatsiooni nappida.

Kuid kas inimpersonaaltreener on ikka kõige parem valik, kirjutab The Telegraph.

Teadlaste sõnul liigutavad koeraomanikud oma lemmikuga jalutades end rohkem kui need, kes käivad jõusaalis treenimas.

Uurija Bob Martini kinnitusel käiakse koeraga keskmiselt jalutamas kaks korda päevas ja mõlemal korral umbes 24 minutit. Nädalas teeb see kokku viis tundi ja 38 minutit.

Lisaks käivad koeraomanikud nädala jooksul oma lemmikuga veel kolmel pikemal jalutuskäigul. Siis ollakse väljas keskmiselt viis ja pool tundi.

Ilma koerata sportivate inimeste liikumismäär on märgatavalt väiksem – nädalas vaid üks tund ja 22 minutit jõusaalis või tervisejooksu tegemas.

Uuringus osales 5000 inimest, kellest 3000 on koer. 57 protsenti koeraomanikest tunnistas, et koeraga jalutamine on nende ainus sportimisviis.

Paljude arvates aitab koeraga jalutamine uute inimestega tutvuda.

16 protsenti vastanutest nautisid jõusaalis harjutamist. Kuid 70 protsendi arvates on jõusaalis harjutamine pigem kohustus kui nauding.

Koeraomanike kinnitusel on koeraga jalutamine nauding.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles