WHO: suitsetamisega peab tõhusamalt võitlema

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsetamine viib aastast hauda viis miljonit inimest.
Suitsetamine viib aastast hauda viis miljonit inimest. Foto: Iliya Pitalev/å©RIA Novosti / TopFoto
Maailma Tervishoiuorganisatsioon (WHO) teatas, et suitsetamise vastu suunatud võitlust tuleks tõhustada.

WHO andmeil sureb suitsetamise tõttu aastas vähemalt viis miljonit inimest ning kui riigid pahega võitlemist ei tõhusta, võib see arv veelgi kasvada, vahendab Healthday.

«Inimestel on vaja enamat kui lihtsalt seda, et neile öeldaks, et suitsetamine on tervisele kahjulik,» tõdes WHO tubakavastase võitluse juht Douglas Bettcher.

Bettcheri sõnul peaksid valitsused oma riigi kodanike tervise kaitsmiseks rohkem pingutama ja WHO soovitatud strateegiaid rakendama.

Kolmapäeval ilmunud WHO raporti põhjal elab vaid viis protsenti maailma inimestest riikides, kus suitsetamisele on tõhusad piirangud seatud..

WHO väljatöötatud kuus suitsetamist piiravat strateegiat pole samuti laialdaselt rakendust leidnud – vaid kuus protsenti maailma elanikest elab riikides, kus kasvõi üht neist kasutatakse.

WHO strateegiad tegelevad muuhulgas selliste küsimustega nagu inimeste suitsu eest kaitsmine, tubakatoodetele kehtestatud maksude tõstmine ja nende reklaamimise piiramine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles