Palu: noorte joomist soodustab täiskasvanute eeskuju

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alaealiste liikumispiirang on õiguskantsleri sõnul mõeldud siiski noorte enda kaitseks ning selle rikkumisel tuleks kasutada karistuse asemel mõjutusvahendeid.
Alaealiste liikumispiirang on õiguskantsleri sõnul mõeldud siiski noorte enda kaitseks ning selle rikkumisel tuleks kasutada karistuse asemel mõjutusvahendeid. Foto: Caro / Scanpix

UNICEF Eesti esindaja Toomas Palu rääkis ETV saates «Ringvaade», et alkoholi tarvitamine Eesti laste ja koolinoorte seas on osaliselt tingitud kindlasti täiskasvanute eeskujust.

«Ilmselt on üks põhjus selles, et meie täiskasvanud on selles asjas kõval teisel kohal Euroopas. Tolerants joomise suhtes kodudes, vanemate poolt on juba selline, et seda ei peeta taunitavaks, sama käib ka suitsetamise kohta,» ütles Palu, vahendas ERR Uudised.

Palu sõnul ei mõista ka noored ise väga hukka, kui keegi klassikaaslastest on purjus või pidude ajal joob salaja. Palu hinnangul on üks sügavam põhjus kindlasti selles, et noortel ei ole väärikaid eeskujusid juba kodust peale ja seda kinnitavad tema sõnul ka küsitlustulemused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles