Hambakliinikud valmistuvad digiretseptiks

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hambaarst
Hambaarst Foto: AFP / Scanpix

Esimese hambaravikliinikuna Eestis liitus digiretseptisüsteemiga Tallinnas asuv hambaravikeskus Kliinik 32.


Kliiniku peaarsti Lauri Vahtra sõnul on digiretsept eelkõige oluline nende patsientide seisukohast, kes vajavad ägedate põletikuliste protsesside raviks või suukirurgiliste lõikuste järgselt retseptiravimina valuvaigisteid või antibiootikume, kirjutab meditsiiniuudiste portaal mu.ee.

«Arstid saavad hõlpsamalt veenduda konkreetsete ravimite ja toimeainete sobivuses patsiendi poolt võetavate teiste ravimitega ning patsient saab lihtsamalt ja kiiremini oma ravimi kätte,» rääkis Vahtra.

Hambaravikeskuse Rass ja Scotteril on kliiniku arsti ja ühe omaniku Alon Rassi sõnul praegu kasutusel ainult paberretsept, kuid uuest aastast võetakse kasutusele ka digiretsept.

Hambaravikeskus Citymed on juhi Meeme Mõttuse sõnul üle läinud digitaalsele ravikaardile juba aastaid tagasi: nende kasutatav tarkvara «Hammas» on e-tervisega liidestunud, digiretseptile minnakse üle järgmisest nädalast.

Medicum Dentali juhatuse liige Piret Vilborni sõnul läheb nende kliinik alates uue aasta 4. jaanuarist üle digitaalsele tervisekaardile Medicumi infosüsteemis, mida on ettevõtte Tartu filiaal juba ka aasta jagu kasutanud.

Tänu digitaalsele tervisekaardile näevad Vilborni sõnul kõik kontsernisiseselt patsienti ravivad arstid, milliseid kroonilisi haigusi ta põeb ja mis ravimeid juba kasutab, et vältida ebasoodsaid koostoimeid.

«Näiteks pidevalt verevedeldajat tarbiva patsiendi puhul on hambaarstil seda oluline  teada, et vältida hamba tõmbamisjärgset verejooksu,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles