Saarlane tarvitas oma tervisehädade leevendamiseks loomade ussimürki

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saarlane tarvitas väidetavalt arsti soovitusel loomadele mõeldud ussimürki. Veterinaarravimid apteegis.
Saarlane tarvitas väidetavalt arsti soovitusel loomadele mõeldud ussimürki. Veterinaarravimid apteegis. Foto: Marina Puškar

Ravimiamet asus läinud nädalal uurima juhtumit, kus üks Kuressaarest pärit inimene ostis ja tarvitas loomadele mõeldud ussirohtu, väidetavalt oli seda soovitanud arst.

Ravimiameti veterinaarravimite osakonna juhataja Ave-Ly Toomvap rääkis ajalehele

Oma Saar

, et tegemist oli ravimiga, mis on ette nähtud erinevate siseparasiitide, näiteks usside tõrjeks koertel ja kassidel.

Ajalehe andmetel kasutas saarlane loomadele mõeldud ussimürki seetõttu, et muul moel polnud ta oma tervisehädadele leevendust saanud ning lisaks oli seda soovitanud üks Tallinna arst.

Toomvap märkis, et ravimiametil pole kõnealuse juhtumi tagamaade kohta täit selgust ja asi on alles uurimisel. Samas rõhutas ta, et inimesed ei tohiks loomaravimeid tarvitada.

«Toonitan siinkohal, et loomade ravimid on mõeldud kasutamiseks loomadel ja neid ei tohiks mitte mingil tingimusel manustada inimene, kuna ei ole teada, milline võib olla nende toime,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles