Madal veresuhkru tase paneb diabeetikud liikluses vigu tegema

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madal veresuhkru tase võib diabeetikud liikluses vigu tegema panna.
Madal veresuhkru tase võib diabeetikud liikluses vigu tegema panna. Foto: AFP / Scanpix
Diabeetikutega tehtud uuring näitab, et ligi pooled neist tunnistavad, et on madala veresuhkru taseme tõttu liikluses vigu teinud.

Uuringut juhtinud Daniel J. Cox USAs asuvast Virginia ülikoolist ütles Reutersile, et see tähendab, et madala veresuhkru korral peaksid diabeetikud kohe auto peatama, midagi sööma ning veresuhkru taseme tõusu ootama, enne kui edasi sõidavad.

Kõigist osalejaist tunnistas 52 protsenti, et on aasta jooksul madala veresuhkru tõttu liikluses vigu teinud.

Uuringus osalenutel paluti ühe aasta jooksul oma liiklusega seotud möödalaskmistest teada anda. Vastajad põdesid esimese tüübi diabeeti, nende keskmine vanus oli 42 aastat ning keskmiselt olid nad olnud haiged 26 aastat.

Kuigi küllalt sageli tuli ette, et diabeetik tundis end madala veresuhkru taseme tõttu hajevil olevat, peatati politsei poolt või pidi juhtimise kellelegi üle andma, ei põhjustanud madal veresuhkur siiski palju tõsiseid kokkupõrkeid. Ehkki 22 protsenti vastajaist sattus aasta jooksul mingit tüüpi kokkupõrkesse, oli vaid 2,4 protsenti neist madala veresuhkru tasemega seotud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles