Kaneel võib olla diabeetikutele kasulik

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaneel.
Kaneel. Foto: Peeter Langovits

Ameerika California ülikooli teadlased leidsid uurimuses, et kaneeli tarbimine seostub vereplasma glükoosi, üldkolesterooli, halva kolesterooli ja triglütseriidide taseme vähenemisega ning hea kolesterooli koguse suurenemisega.

Kümne katse põhjal läbiviidud metaanalüüs hindas kaneeli kasutamise mõju 543-l teist tüüpi diabeedi patsiendil, kasutatavad kogused jäid vahemikku 1,2–6 grammi ühes päevas ning tarbimise ajavahemik oli 4–18 nädalat, kirjutab ERRi teadusportaal.

Tööd näitasid vähenemist vereplasma glükoosi tasemes (keskmiselt -24,6 mg/dl), üldkolesteroolis (-15,6 mg/dl), LDLi väärtustes (-9,4 mg/dl) ja triglütseriidides (-29, mg/dl). Samas viis kaneeli tarbimine HDLi tasemete tõusuni (1,7 mg/dl).

Vaatamata tulemuste positiivsele loomule, soovitavad uuringu autorid kaneeli kasutamisel patsientide raviks säilitada ettevaatust: nii optimaalsed kogused kui ka tarbimise ajavahemik ei ole selge, ebaselge on ka patsientide hulk, kes sellisest sekkumisest kasu võiks saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles