Viis toidukorda päevas ennetab rasvumist

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viis toidukorda päevas ennetab rasvumist.
Viis toidukorda päevas ennetab rasvumist. Foto: Panther Media / Scanpix

Ida-Soome ülikooli uuring näitas, et regulaarsed toidukorrad on peamine võti rasvumise ennetamiseks nendel noortel, kel on kaalutõusuks geneetilised eelsoodumused.

Anne Jääskeläineni doktoritöö raames läbiviidud uuring näitab, et regulaarsed viis toidukorda päevas kaitsevad ülekaalulisuse ja rasvumise eest noori inimesi, samuti lapsi, kel võib olla kalduvusi tüsedusele, kirjutab yle.fi.

Tulemused näitavad lisaks, et kui lapse isa on enne ema rasedust ülekaaluline, on riskitegurid ülekaalulise lapse saamiseks peaaegu samad kui siis, kui ema oli enne raseduse algust ülekaaluline – nii poiste kui ka tüdrukute pugul. Nende emade, kes võtsid raseduse alguses kaalus palju juurde, lapsed kipuvad paraku sama trendi jätkama.

Uuring annab uut informatsiooni varajaste riskide kohta, mis on seotud noorte soomlaste kalduvusega ülekaalulisusele ja rasvumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles