Naistearst jäi sünnitaja ja imiku vigastamises lõplikult süüdi

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastsündinu. Illustratiivne foto.
Vastsündinu. Illustratiivne foto. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pärnu naistearst Carmen Heinväli jäi lõplikult süüdi sünnitaja ja vastsündinu vigastamises, kuna riigikohus ei võtnud tema kaitsja kaebust arutusele.

Kuna riigikohus vandeadvokaat Raul Palmaru kassatsioonkaebust arutusele ei võtnud, siis jäi jõusse Heinväli (57) süüdimõistmine ja talle mõistetud tingimisi üheaastane vangistus kolmeaastase katseajaga, kirjutab ERR.

Ühtlasi jäi muutmata Pärnu haiglalt kannatanu kasuks varalise kahjuna 3330 euro ja mittevaralise kahjuna 20 000 euro väljamõistmine.

Veebruaris tunnistas Pärnu maakohus Heinväli süüdi tegevusetusega ettevaatamatusest kahele inimesele raske tervisekahjustuse tekitamises, hiljem jättis selle otsuse muutmata ka Tallinna ringkonnakohus.

Heinväli ise ei ole end süüdi tunnistanud ning tema kaitsja hinnangul tulnuks naine kuriteokoosseisu puudumise tõttu õigeks mõista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles