Digiretsepte on väljastatud üle 40 000

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pooled kõigist retseptidest koostatakse digitaalselt.
Pooled kõigist retseptidest koostatakse digitaalselt. Foto: Liis Treimann

Sotsiaalminister Hanno Pevkur on digiretseptide süsteemi käimaminekuga rahul ning leiab, et üksikud tõrked esialgu on normaalsed.

«Kui esmaspäeval kirjutasid arstid välja peaaegu 9000 digiretsepti, siis teisipäeval natuke alla 13 000 ja eile juba üle 15 000,» sõnas Hanno Pevkur.

Seega on kokku esimese kolme tööpäevaga kirjutatud pea 37 000 digitaalset retsepti, Pevkuri sõnul on tänane päev lisagi toonud, nii et 40 000 piir on kindlasti ületatud. Peaaegu 12 000 digitaalse retsepti alusel on ravimid juba ka välja ostetud.

«Kui meil Eestis on umbes 500 apteeki, siis neist juba 326 on digiretsepti alusel ravimi väljastanud. Seega on julgelt kaks kolmandikku apteekidest digiretsepte väljastanud ja selle eest ütlen suured tänud arstidele, kes on seda kasutama hakanud, kui ka apteekidele.»

Ministri hinnangul toimib süsteem kenasti ja väikeste tõrgete esinemine on arusaadav.

Sotsiaalministeeriumi jaoks on kontrollaeg 15. veebruar, mil tulemuste põhjal otsustatakse, kas 1. märtsist minnakse sajaprotsendiliselt üle digiretseptile või jätkatakse mingi aja jooksul veel paralleelselt ka paberretseptidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles