Uuring: nõustamine aitab rasvumist pidurdada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõustamine aitab rasvuma kippuvaid tüdrukuid edukamalt kui tavalised tervisetunnid.
Nõustamine aitab rasvuma kippuvaid tüdrukuid edukamalt kui tavalised tervisetunnid. Foto: AFP / Scanpix
USA teadlased leidsid, et ülekaalulistel teismelistel tüdrukutel on oma kehakaalu kontrolli alla saamisel nõustamisest rohkem abi kui traditsioonilistest tervisekasvatuse tundidest.

Uurijad töötasid välja psühhoteraapia programmi, mis keskendus osalejate sotsiaalsetele ja isiklikele probleemidele, mis tavaliselt tüdrukuid söögiga liialdama ajavad, kirjutab Healthday.

Autorite sõnul lähtusid nad programmi koostades eeldusest, et tüdrukud hakkavad toidust lohutust otsima siis, kui nende suhted teistega on viletsad või nad on pidevalt halvas tujus.

Seejärel koostati 38 neiust koosnev katserühm, kellest pooled hakkasid nõustamisel käima, teised osalesid aga tavalistes terviseõpetuse tundides. Aasta pärast selgus, et psühhoteraapias osalenud olid suurema tõenäosusega oma kehamassiindeksi stabiliseerinud või seda vähendanud.

Uurijad avaldasid lootust, et psühhoteraapiat kasutades õnnestub edaspidi üha rohkemaid tüdrukuid rasvumisest ja sellega kaasnevatest tervisehädadest päästa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles