Digiretsept suretab maal proviisoriapteegid välja

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvakandis aastakümneid apteeki pidanud Ulve Tomsonil on küll kahju amet maha panna, ent digiretseptisüsteemiga ta enam kaasa ei lähe.
Järvakandis aastakümneid apteeki pidanud Ulve Tomsonil on küll kahju amet maha panna, ent digiretseptisüsteemiga ta enam kaasa ei lähe. Foto: Mihkel Maripuu

1500 elanikuga Järvakandis uuest aastast enam retseptiravimeid ei müüda ja sealne apteek paneb 1. juulil koos litsentsi lõppemisega uksed kinni, kuna digiretseptile üleminek nõuaks liiga suuri väljaminekuid.

Kui Järvakandi apteek uksed sulgeb, tuleb kohalikel elanikel minna ravimite järele kas Raplasse, Vändrasse või Pärnusse, mis jäävad kümnete kilomeetrite kaugusele, vahendas ERR Uudised ETV saadet «Ringvaade».

Täpselt samal põhjusel on Järvamaal juba sulgenud oma uksed Türi vana apteegi haruapteek Õisus. Väätsa ja Roosna-Alliku apteegid püsivad vaid Paide Vee tänava apteegi arvelt ning tegutsevad pigem kahjumis.

Eestis tegutseb umbes 500 apteeki, neist enamus kuulub suurtele apteegikettidele, proviisoriapteeke, nagu Järvakandis, on 130.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles