Dieedipidamine internetis: kaotad kilod või raha

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment kaalukaotamise veebilehelt Loseitorloseit.com.
Fragment kaalukaotamise veebilehelt Loseitorloseit.com. Foto: Tarbija24

Pea 130 kilogrammi kaalunud itimees Randy Schmidt avas läinud novembris veebilehe, mis peaks aitama liigse kehakaaluga inimestel kilodest vabaneda. Veebilehe mõte seisneb selles, et kui dieedipidaja kaalu ei kaota, kaotab ta raha.

Schmidt rääkis AP-le, et idee veebilehega alustamiseks sai ta enda võitlusest liigsete kilodega. Tal jäi puudu motivatsioonist ning selleks näis trahvi sisseseadmine ja oma edu või siis ebaedu kõigile avalikuks tegemine õige sammuna.

Tänaseks on Schmidt läbi teinud kaheksanädalase programmi ja kaotanud kümme kilogrammi. Pea sama pikalt on veebilehe mõjukust testinud ka 20 Schmidti sõpra ja nüüd saavad seda omal nahal proovida kõik soovijad.

Osalejatel tuleb veebilehel luua oma konto, seada eesmärk, kui palju nad maha soovivad võtta (maksimumpiiriks on tervist silmas pidades seatud 1,4 kilo nädalas), ning anda krediitkaardi abil üle oma motivatsiooniraha. Summad ühe kilo eest küündivad 10 kuni 200 dollarini.

Schmidti sõnul peab summa olema piisavalt suur, et see ikkagi mõjuks ja kaalulangetaja mõtlema paneks.

Iga nädal tuleb osalejatel veebilehele üles laadida pilt sellest, kuidas nad kaalul seisavad, näha peavad olema osaleja jalad ja kaalu näit. Kui nad alla pole võtnud, siis kaotavad nad oma motivatsiooniraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles