Raseda igemete veritsus põhjustas loote surma

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ema igemete veritsus võib loote tervist ohustada. Foto on illustreeriv.
Ema igemete veritsus võib loote tervist ohustada. Foto on illustreeriv. Foto: Igor Zarembo/å©RIA Novosti / TopFoto
USAs dokumenteeriti juhtum, kus naise rasedusaegne igemete veritsus põhjustas loote surma.

35-aastase Californias elava naise laps oli sündides surnud, kuna ema oli raseduse ajal ägeda igemete veritsemise käes kannatanud, kirjutab Healthday.

Rasedusaegne igemete veritsus on tingitud hormonaalsetest muutustest ja seda esineb hinnanguliselt kuni 75 protsendil lapseootel naistest.

Ohtlikuks teeb igemepõletiku see, et niimoodi sattuvad suus olevad bakterid vereringesse ja võivad loodet kahjustada, kui immuunsüsteem neid enne ei hävita.

Antud juhtumi puhul täpselt nii läkski – suust pärit bakterid sattusid vereringesse, läbisid platsenta ning põhjustasid loote surma.

Lapse kaotanud naisel õnnestus pärast hambaravi terve beebi sünnitada.

«Vanad naised ütlevad, et sa kaotad iga lapsega ühe hamba ning see on põhjustatud rasedusaegsetest muutustest,» ütles hammaste tervise asjatundja Yiping Han. «Kuid kui selle taustaks on muu terviseprobleem, võib lapse elu ohus olla.»

Rasedust planeerivatel naistel soovitab ta enne lapseootele jäämist võimaluse korral hambaarstiga konsulteerida, et suuhügieen probleeme tekitama ei hakkaks. Samuti peaksid rasedad igemete veritsusest arsti teavitama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles