Kõrgtehnoloogiline arstiabi koondub suurematesse haiglatesse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivi Normet
Ivi Normet Foto: Elmo Riig / Sakala

On paratamatu, et kõrgtehnoloogiline ja paljude arstide tööd vajav arstiabi, ka kirurgia, koondub pikemas perspektiivis suurematesse haiglatesse, kinnitas sotsiaalministeeriumi asekantsler Ivi Normet.


«Vaadates maakonnakeskustes asuvaid haiglaid, arvan, et lähima viie-kümne aasta jooksul töötavad need kindlasti edasi haigla nime all, aga oluliselt muutub arstiabi maht, mida nad osutavad täna ja mida osutavad aastate pärast,» rääkis Ivi Normet intervjuus «Aktuaalsele kaamerale», vahendas

ERR Uudised

.

Normeti sõnul peab areng olema tasakaalustatud ning eesmärk omaette ei ole koondada kõike nelja keskhaiglasse ja kahte regionaalhaiglasse.

«Siin peab pigem vaatama, kuidas meditsiin areneb, millised on arstiabi võimalused. Kuna järjest rohkem ravitakse ambulatoorselt tähendab see seda, et põhilise ravi saab kätte perearsti juures, polikliinikus või tervisekeskuses ambulatoorse vastuvõtu või päevaravi käigus,» rääkis Normet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles