WHO eksperdid: seagripp ei ole veel kõrgpunkti saavutanud

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seagripp on nõudnud 16 000 inimelu.
Seagripp on nõudnud 16 000 inimelu. Foto: Reuters

Uue gripi H1N1 ehk rahvakeeles seagripi pandeemia ei ole oma kõrgpunkti veel saavutanud, tõdesid eksperdid Maailma Terviseorganisatsioonile (WHO) antud soovitustes.


Ekspertide komitee soovitustes tõdeti, et oli ennatlik järeldada, et H1N1 pandeemia on kõikjal maailmas oma kõrgpunkti juba läbinud ning pandeemia olukorra hindamiseks on vaja lisaaega ning infot, vahendab Reuters WHO pressiesindaja teadet.

WHO plaanib vastava pressikonverentsi korraldada täna.
WHO teatas eelmise aasta juunis, et uus viirus võttis pandeemia mõõtmed, levides kuue nädalaga Mehhikost ja USAst üle maailma.

Tervishoiuagentuuri kinnitatud andmetel on H1N1 võtnud 16 000 inimese elu, kuid WHO tõdeb, et number on tegelikust väiksem, sest mitte kõigil inimestel ei tehta vastavaid teste. Pandeemia vaibumiseni võib minna aasta või kaks ning alles siis saab teha kokkuvõtted selle tegelikust laastamistööst, märgib WHO.

Diagnoositud juhtumitel põhineva analüüsi kohaselt on viirus USAs tapnud 17 000 inimest ning 370 000 on vajanud tõsiste tervisekahjustuste tõttu haiglaravi.

Võrdluseks nõuab tavaline sesoonne gripp maailmas 250 000 kuni 500 000 inimelu, kuid enamus nendest on nõrgad ja eakad. H1N1 ründab aga nooremas eas täiskasvanuid ning lapsi.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles