Noored vajavad head, vanad pikka und

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

California ülikooli teadlaste tehtud uuringust selgus, et nooremad inimesed vajavad heaks sooritusvõimeks kvaliteetset, sügavat und, kuid vanematele inimestele on oluline uneaja pikkus.

Uuringu tarbeks viidi läbi katsed,  mis näitasid, et noored, kes magasid sügavamalt ja ühtlasemalt, olid järgmisel päeval võimekamad kui need, kes öö jooksul sageli ärkasid, vahendas Tartu Ülikooli teadusuudiste portaal

Novaator

.

Samas ei mõjutanud une kvaliteet vanemate inimeste sooritusvõimet, kuid mälu silmas pidades oli neile siiski oluline uneaja pikkus.

«Eelmise öö uni mõjutab aju töövõimet järgmisel päeval sõltumata sellest, kas inimene on 20- või 60-aastane,» ütles uuringu esimene autor Sean Drummond.

Drummond tõi välja ka uuringu tulemustest selgunud lihtsad näpunäited: vanemad inimesed peavad saama piisavalt kaua magada, noored aga piisavalt sügavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles