Varajases staadiumis kaariese saab korda ka valutult

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Tallinnas tegutsev CityMed Instituut pakub uudset valutut hambaravi, mille puhul kahjustunud hambakudesid töödeldakse keemiliselt spetsiaalse geeliga.

CityMedis on kasutusel spetsiaalne kaariese diagnostika laser, mis võimaldab määratleda hambakaariese olemasolu ning ravida algavaid hambaauke spetsiaalse Icon puurimisvaba meetodiga.

Geel peatab firma teatel hambaaugu arenemise ning hammas säilib puutumatuna, protseduur on kiire ega vaja tuimestamist.

CityMedi konsultant Tiiu Saag ütles Tarbija24.ee’le, et valutu hambaravi on tavapärasest ravist isegi soodsam - ühe hamba parandamine maksab 500 krooni.

Saag selgitas, et tavapärase hambaravi puhul võetakse puurides hambakudet vähemaks, auk läheb suuremaks ja hamba plommiga täitmise hind sõltub sellest, kui palju täitematerjali kulub. CityMedis kasutatava meetodi puhul pole aga mingit puurimist. Samas tõdes ta, et sügavate aukude puhul seda meetodit kasutada ei saa.

Saagi sõnul on kõige probleemaatilisem tavaliselt kahe hamba vaheline kaaries, mida on raske tavapäraste meetoditega tuvastada, kuid neil on selleks aparaat olemas ja geeliga on selliseid auke hea parandada. Geeli eeliseks on tema sõnul ka see, et see ei kulu.

Icon süsteemi töötasid Saksamaal DMG hambaravi materjalide tootmise tehases välja teadlased, kes alustasid uuringutega juba 2000. aastal. Saksamaal võeti Icon ravimeetod kasutusele 2009. aastal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles