PERHi 45-eurost teenust pole veel nohused EMO külastajad kasutanud

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PERHi erakorralise meditsiini osakond.
PERHi erakorralise meditsiini osakond. Foto: Peeter Langovits

1. septembrist pakub Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) kõigile erakorralise meditsiini osakonda (EMO) pöördunud kõrva,- nina- ja kurguvaevustega patsientidele, kes erakorralist abi ei vaja, ka 45-eurost vastuvõtuteenust. PERHi kinnitusel pole seda veel keegi kasutanud.

Septembri alguses täpsustas PERH kõrva-, nina- ja kurguvaevustega patsientide käsitlust erakorralise meditsiini osakonnas, see tähendab, et kõigi nende patsientide tervislikku seisundit hindab triaažiõde vastavalt triaažikategooriatele. Patsientidel, kelle kõrva-, nina- või kurgukaebused hinnatakse madalaima ehk «sinise»-triaažikategooriale vastavaks, palutakse pöörduda kas perearsti või eriarsti vastuvõtule.

«Septembris määrati 11 kõrva-, nina- ja kurguvaevustega patsiendile nn sinine triaažikategooria ehk, kes pärast triaažiõe hinnangut lubasid pöörduda perearsti poole ning kellele maksti visiiditasu tagasi,» ütles PERHi kommunikatsioonijuht Inga Lill, lisades, et tasulist vastuvõttu ei soovinud neist aga keegi kasutada.

«Sinise»- triaažikategooria alla liigitatakse enamasti need patsiendid, kel on nohu ja/või köha; sügelustunne kurgus ja/või kuulmekäigus; kõrvavaik ja/või kõrvade lukustunne või teised kõrva-nina-kurguhaigusega seotud kaebused, mis on kestnud rohkem kui kaks nädalat ning pole vajanud ega vaja erakorralist abi.

Sellisel juhul selgitatakse patsiendile, et selliste probleemidega on võimalik pöörduda kas perearsti poole või registreeruda kõrva-, nina- ja kurguarsti plaanilisele ambulatoorsele või tasulisele vastuvõtule kas regionaalhaiglas või mõnes teises raviasutuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles