Internetiapteekide avamine venib

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apotheka reklaam Solarises suve alguses. Esimesed internetiapteegid lubati avada juba 2013. aasta juunis.
Apotheka reklaam Solarises suve alguses. Esimesed internetiapteegid lubati avada juba 2013. aasta juunis. Foto: Mihkel Maripuu

Ravimiametilt kaugmüügiõigust taotlenud apteegid said puuduste likvideerimiseks aega juurde.

Kaugmüügiõigust on seni soovinud kaks apteeki: Mustamäe Apotheka apteek ja Valga apteek (OÜ Valga Apteek), kirjutab Meditsiiniuudised.

Mõlema taotluse menetlustähtaeg on seoses puuduste kõrvaldamisega peatunud. Valga apteegile anti esialgu puuduste kõrvaldamiseks aega 7. oktoobrini, kuid ravimiameti inspektsiooniosakonna juristi Liis Prii sõnul esitas apteek taotluse puuduste kõrvaldamiseks antud tähtaja pikendamiseks. Prii kinnitusel ravimiamet rahuldas selle taotluse ja määrates uueks puuduste kõrvaldamise tähtajaks 7. detsembri.

Ka Terve Pere Apteek OÜ ei ole veel kõiki puudusi kõrvaldanud. Puuduste kõrvaldamiseks antud viimane tähtaeg on Liis Prii sõnul 18. oktoober. Eelnevalt oli neile aega antud 15. oktoobrini.

Uusi taotlusi kaugmüügiõiguse saamiseks Prii kinnitusel ravimiametile esitatud ei ole. Ülikooli Apteegi esindaja kinnitusel soovivad ka nemad internetiapteegi kindlasti avada, kuid ettevalmistused selle käivitamiseks võtavad aega, mistõttu pole ravimiametile taotluse esitamiseni veel jõutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles