Räpased koolitualetid põhjustavad rootslastele tervisehädasid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: Panther Media/Scanpix

Rootsi lastearstid hoiatasid, et kuna koolitualetid on räpased, siis on lapsed otsustanud nende kasutamist vältida, mis toob aga kaasa mitmeid tervisehädasid.

«See on kahjuks päris tavapärane,» rääkis Astrid Lindgreni nimelise lastehaigla arst Cecilia Chrapkowska, vahendab The Local. Ta kinnitas, et paljud lapsed pöörduvad näiteks kõhuvaluga või iiveldusega arstide poole väites, et nad ei soovi kasutada koolitualetti. Mitmed pediaatrid tunnistasid telekanalile TV4, et iga kolmas pöörduja on hädas kõhu või kuseteedega.

2007. aastast on Rootsi töökeskkonnaamet saanud üha rohkem kaebusi koolidega seoses. 2007. aastal sai amet 51 kaebust, 2012. aastal juba 91 kaebust. Sellel aastal on juba registreeritud 71 kaebust. «Mustad tualetid võivad lastele tervisehädasid põhjustada, kuna lapsed keelduvad neid kasutamast,» nentis Fredrika Brickmann ametist.

«Tualeti kasutamine peaks olema ju inimõigus,» imestas Chrapkowska.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles