Närimiskumm võib kortse tekitada?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Närimiskumm.
Närimiskumm. Foto: AP/Scanpix

Ksülitooliga närimiskumm võib hammastele kasulik olla, kuid närimiskummi närimisel võib ka negatiivseid mõjusid olla.

Mitmete ilukirurgide väitel tekitab närimiskumm suu ümber kortse, kirjutab msnbc.com.

«Olen märganud, et närimiskummi närida armastavatel patsientidel on suu ümber märgatavalt rohkem kortsus nahka kui teistel,» lausus nahaarst ja ilukirurg Joel Schlessinger.

Närimiskummi kahjulikku mõju nahale ei ole uuritud, kuid inimesed on samalaadsetest tähelepanekutest kirjutanud oma blogis.

Närimiskummi närimine tekitab kortse kahel põhjusel. Esiteks hoiab see suu pidevas liikumises, kulutades sellega näo erinevaid osi ning hoides neid pinges.

«Pidev närimine mõjutab nii pindmisi kui ka sisemisi kudesid ning kahandab naha liikuvust ja pingul olekut. Ka vähendab närimiskummi närimine nahka pinguldavate ainete ja kreemide mõju,» selgitas Washingtonis tegutsev ilukirurg Hema Sundaram.

Mõlemad asjatundjad siiski rõhutasid, et lühiajaline närimiskummi närimine ei peaks nahaprobleeme tekitama. Kuid pidev ja pikaajaline närimine võib jätta märgi näkku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles