Saaremaal kaob võimalus hambaid narkoosi all ravida

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hambaarst.
Hambaarst. Foto: SCANPIX

Hambaarstide kolimisega Saaremaal Kuressaare haigla ruumidest Saare Kaluri majja kaob maakonnas võimalus hambaid narkoosi all ravida.


Praegu veel haigla ruumes tegutsevad hambaarstid kasutavad maakonnas ainsana oma patsientide ravimisel vajadusel narkoosi, mida ei tehta isegi Kuressaare hambapolikliinikus, kirjutab

Meie Maa

.

1994. aastast haigla ruumes töötanud dr Anne Illak nentis, et uues asukohas narkoosi aga enam kasutada ei saa: «Paraku ei ole see võimalik, sest vaja on brigaadi ja vastavat aparatuuri, narkoosiarst aga ei hakka ometi kogu aparatuuriga siit majast lahkuma.»

Illak põhjendas kolimist rendilepingu lõppemisega: «Meile pakuti küll ruume polikliinikus, aga see pakkumine oli mõeldud vaheetapina viieks aastaks. Selle asemel, et praegusel raskel ajal need ruumid oma kulu ja kirjadega remontida, teadmata, mis tulevik toob, eelistasime midagi kindlamat.»

Kuressaare haigla ravijuhi Reet Tuisu sõnul ei saa hambaarstid senises kohas tööd jätkata, kuna projekti järgi on ruumid ette nähtud laiendatavale hooldusraviosakonnale: «Kauemaks kui viieks aastaks aga ei saanud tohtritele uusi ruume pakkuda, sest pole päris selge, milline saab olema polikliinikuhoone edaspidine rakendus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles