Eesti toetab Moldova tervishoiusüsteemi uuendamist 65 000 euroga

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlased toetavad Moldova telefoniteenust, mis pakub nõustamist ja infot ravimite kohta.
Eestlased toetavad Moldova telefoniteenust, mis pakub nõustamist ja infot ravimite kohta. Foto: SCANPIX

Välisministeerium toetab 65 000 euroga arengukoostööprojekti Moldovas, et parandada sealsete elanike juurdepääsu esmatasandi tervishoiuteenustele ja meditsiinialasele teabele.

Projektiga käivitatakse kogu Moldovas telefoniteenus, mis pakub esmatasandi meditsiinilist nõustamist ja informatsiooni tervisekindlustuse ja ravimite kohta.

Moldova on välisministri Urmas Paeti sõnul Eestile üks arengukoostöö prioriteetsetest sihtriikidest. «Jätkame Moldova toetamist arengukoostöö kaudu, et aidata igati kaasa Moldova poliitilisele ja majanduslikule arengule,» ütles Paet.

Ka Moldova tervishoiusüsteemi moderniseeritakse viimastel aastatel jõudsalt. «Infotehnoloogia ja mobiililahenduste laialdane kasutamine võimaldab seda saavutada mõistlike kuludega,» lausus Paet. «Seetõttu oleme mitmeid Eestis kasutatavaid lahendusi viimastel aastatel ka Moldovas tutvustanud,» lisas ta.

Paeti sõnul on Eesti alates 2011. aastast kahekordistanud Moldovale suunatud arengukoostöö toetust. Ta lisas, et 2012. aastal oli toetussumma ligi 500 000 eurot ning sarnases suurusjärgus on see ka 2013. aastal.

Eesti ja Moldova vaheline meditsiinialane koostöö on kestnud juba aastaid ning nüüd on eraldiseisvad koostööprojektid, nagu näiteks ravikindlustussüsteemi arendamine ja telefonipõhise meditsiini nõustamise juurutamine, koondatud üheks tervikuks.

Välisministeerium toetab järgmise aasta maini kestvat MTÜ Eesti Abikeskused projekti Moldovas 65 000 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles