Millised on töötavate naiste tervisemured?

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajaid ohustab valus kurk.
Õpetajaid ohustab valus kurk. Foto: SCANPIX

USA Terviseinstituut selgitas välja levinuimad töötamisest tingitud tervisehädad, mis ameeriklannasid painavad.

Mõned neist olid seejuures üpris üllatavad, kirjutab

Geniusbeauty

.

Karpaaltunneli sündroom sekretäridel: pidevast arvutil trükkimisest ja hire käsitsemisest tekib randmete ja käelabade tuimus, millele järgneb terav valu. Selle põhjuseks on randmenärvide kahjustus, mida pidev arvutiga töötamine tekitada võib. Raskematel juhtudel on vaja kirurgilist sekkumist.

Kurguvalu õpetajatel: pidev rääkimine survestab häälepalu ja kuivatab kurku, muutes selle nakkustele vastuvõtlikumaks. Haigestumise ennetamiseks soovitatakse õpetajatel vähem rääkida, nina kaudu hingata ja kurku kuristades niisutada.

Veenilaiendid teenindajatel: laienenud jalaveenid ohustavad kõiki, kes teevad tööd seistes ja eriti neid, kes seejuures kontsi kannavad. Hullematel juhtudel tuleb laienenud veenid kirurgiliselt eemaldada. Selle ennetamiseks tuleks trenni teha, madalaid jalanõusid kanda ja kodus puhates jalad kõrgele seinale toetada.

Nurisünnitused stjuardessidel: ajatsoonide vahetumine, biorütmide häirumine, õhurõhu muutused ja vibratsioon võivad stjuardessidel raseduse kulgu häirida ja põhjustavad sageli nurisünnitusi või sünnidefekte. Vähemalt kolmandal ja neljandal rasedusnädalal tuleks lennukiga reisimist vältida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles