Praegu domineerivad köhaga kulgevad viirused

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Terviseameti andmetel gripiviiruste osakaal praegu väheneb, kuid samal ajal kasvab köhaga kulgevate respiratoor-süntsütiaalse (RS) ja paragripiviiruste osakaal.


Paragripi tunneb ära kõigepealt valusa kurgu järgi, kuid tavaliselt ei jää tulemata ka nohu ning haukuv köha, tekkida võib gripile iseloomulik lihasvalu. Paragripp ei lähe nädalaga mööda, vaid vaevab põdejat pikemat aega. Selle raviks eriravimeid pole.

RS-viirus tekitab köha, mis võib kulgeda astmaatiliste nähtudega, nii et lapsel võib tekkida lausa lämbumisoht.

Möödunud nädalal jätkus üldiselt ülemiste hingamisteede viirusnakkuste ja grippi haigestumuse langus, mis kinnitab viirusnakkuste hooaja taandumist. Ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestus 2737 inimest.

Nädala jooksul sai positiivse kinnituse üks A- ja üks B-gripiviiruse proov. Terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri ütles, et kuigi kolm nädalat ei ole uue gripi viirust registreeritud, ei saa veel olla kindel, et viirus täiesti läbi on. «Siin-seal ka mujal riikides on üksikuid juhtumeid ja ka väiksemaid puhanguid olnud,» ütles Saluri. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles