Puuduv lennuühendus jättis luumurruga naise 21 päevaks arstiabita

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Ruhnu raamatukogu juhataja Silvi Meerits murdis 22. märtsil õnnetult kukkudes käeluu, kuid kuna lennuühendus saarega oli katkenud ja varsti ei lennanud enam ka kopter, ei pääsenud ta oma perearsti juurde, kirjutab Oma Saar.

«Probleemist teadsid kõik, aga mulle öeldi lihtsalt, et transporti pole,» rääkis Silvi Meerits. Kuressaarde arsti juurde pääses naine alles selle nädala teisipäeval ja suundus otse kiirabisse, et haigest käest viimaks röntgenipilt tehtud saaks.

«Kuigi öeldi, et kopter ei lenda, käis vahepeal siiski üks kopter ja keegi viidi Tallinna haiglasse. Arvatavasti tundus minu probleem siis nii tühine,» sõnas naine nukralt.

Ruhnu vallavanem Aare Sünter arvas, et võib-olla ei olnud viga saanud naine ka ise piisavalt aktiivne, mistõttu ei teadnud keegi teda aidata, sest tegelikult käis kopter vahepealsel ajal saarel vähemalt kaks korda.

Ruhnus praegu arsti ei ole, kuid probleeme loodetakse lahendada piirivalvuritele vastava väljaõppe korraldamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles