GAGi direktor: e-sigarettide koolis keelamine võtab 10-15 minutit

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-sigaret.
E-sigaret. Foto: Reuters / Scanpix

Praeguseks on Gustav Adolfi gümnaasiumi e-sigarettide koolis keelustamise üleskutsele reageerinud vähemalt kaks kooli, kuid gümnaasiumi direktori Hendrik Aguri arvates võiksid seda 1. novembriks teha kõik koolid.

«Tehniliselt võtab see kooli direktoril 10-15 minutit,» ütles Agur «Terevisioonile», vahendab ERR uudisteportaal. Täpsemalt soovib Gustav Adolfi gümnaasium, et kõikide Eesti koolide direktorid lisaksid oma kodukorda punkti, mis keelustaks kooli territooriumil e-sigarettide kasutamise.

Praeguseks on vastava täienduse Aguri andmeil teinud Kuristiku gümnaasiumi ja Tallinna reaalkool, kuid ta loodab, et ka ülejäänud koolid muudavad oma kodukorda võimalikult kiiresti.

Pärnu, Jõgeva ja Sillamäe koolide direktorid ütlesid ERRi uudisteportaalile, et neil pole veel kooli territooriumil e-sigarettide tarbimisega kokkupuuteid olnud, ja samas leidsid nad, et ka praegune kodukord keelab koolis tarbida nii tava- kui ka e-sigarette.

11. oktoobril teatas Agur, et Gustav Adolfi gümnaasiumis täiendati kooli kodukorda punktiga, mis keelustab kooli territooriumil e-sigarettide suitsetamise. E-sigareti tarbimine jääb väljaspoole tubakaseaduse regulatsiooni ning e-sigarettide tarbimine noorte seas on plahvatuslikult kasvanud, seisis kooli teates.

Samas nenditi, et selle tegevuse tagajärjel võib tervisele tekitatav kahju olla väiksem kui tubakatoodete tarbimise korral. Siiski loob e-sigareti tarbimine kooli juhtkonna hinnangul suitsetamise kui tervistkahjustava tegevusega negatiivset eeskuju ja tekitab tervist kahjustava käitumise harjumusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles