Selts: perearstiabi ei ole ühe inimese panus

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diana Ingerainen Järveotsa perearstikeskuses patsiendil vererõhku mõõtmas.
Diana Ingerainen Järveotsa perearstikeskuses patsiendil vererõhku mõõtmas. Foto: Liis Treimann

Sellel nädalal on ilmnenud, et terviseameti kinnitusel ei tohi nimistut omav perearst samal ajala kahes riigis tööd teha, samal ajal kinnitavad perearstid, et see õigus on neil siiski olemas.

«Terviseameti peremeditsiiniosakonna juhataja Pille Saare sõnad, mille kohaselt ei ole aktsepteeritav nimistuga perearsti töötamine samal ajal mõnes välisriigis, ei ole eksitavad,» kinnitas terviseameti peadirektor Tiiu Aro eile.

«Eesti Perearstide Selts nõustub terviseameti peadirektori Tiiu Aroga selles osas, mis puudutab perearsti kohustust tagada oma nimistu patsientidele perearstiabi kättesaadavus. Oleme ühisel seisukohal ka vajadusega tagada kvaliteet perearstiabis,» selgitas seltsi juht Diana Ingerainen, kelle kinnitusel on üldarstiabi ambulatoorne tervishoiuteenus, mida osutavad perearst ja temaga koos töötavad tervishoiutöötajad.

«Perearst tagab tema nimistusse kantud inimestele tervishoiuteenuste kättesaadavuse ning järjepidevuse «Perearsti ja temaga koos töötavate tervishoiutöötajate» tööjuhendis ettenähtud ulatuses ja korras,» lisas Ingerainen, kelle sõnul osutatakse perearstiabi meeskonnatööna, ei saa toetuda üksikisiku panusele.

«Ei ole mõeldav piirata perearsti võimalusi koolituste, puhkuste, välismaal praktiseerimiste osas. Nimetatud nõuet ei ole ühelgi teisel arstil ega laiemalt erialal. Hetkel on ka kõikides seaduslikes regulatsioonides toodud välja asendamise võimalus ajutise asendusena või pikaajalise asendamisena,» lisas Ingerainen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles