Arstitudengid kummutavad vaktsineerimisega seotud müüte

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsineerimine.
Vaktsineerimine. Foto: SCANPIX

Eesti laste seas on riiklikult ette nähtud kalendervaktsiinidega vaktsineeritute osakaal langenud üha madalamale, mistõttu korraldab Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts detsembri keskpaigani huvilistele peamiselt Lõuna-Eesti perekoolides koolitusi, et inimeste teadlikkust tõsta ja võimalikke hirme kummutada.

Arstiteadusüliõpilaste seltsi vaktsineerimise teavituskoolituste peakorraldaja Kristel Liis Põdder nentis, et eriti halb olukord on leetrite, mumpsi ja punetistega, kirjutab ERRi teadusportaal. Punetised on näiteks sellel aastal end taas ilmutanud.

«Kõige madalam on vaktsineeritusega hõlmatus praegu Harjumaal ja Valgamaal, kus on see 91 protsendi kandis, mis on tegelikult väga ohtlik juba,» selgitas Põdder.

Seni on toimunud viis koolitust ning kõige sagedamini on tulnud kummutada inimeste hirmu vaktsiinide väidetava elavhõbedasisalduse kohta.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles